PIERCING DO OBLIČEJE

Piercingy do obličeje se do nedávna považovali za rebelství kvůli punk kultuře, která vznikla na konci 70.let, ale při tom nostril byl rozšířen na východu již 4000 let zpátky. Septum piercing, velké labrety a piercing jazyku a tzv. „talíře" do rtů jsou tradicemi mnoha afrických kmenů. Dnes piercing do obličeje už nejeví sebou výzvu společnosti. Dle posledních údajů vČeské Republice jen pětina zaměstnavatelů výrazně proti tetování, piecingu a jiných projevu individuality člověka, samozřejmě některé limity platí pro určité pozice, ale zvalné části piercingy do obličeje jsou vnímány českou společností pozitivně nebo neutrálně.

ORÁLNÍ PIERCINGY (PIERCINGY V ÚSTECH)

Základními piercingy vtéto části těla jsou:

  1. labret, jehož jedná část je umístěna uvnitř pusy a druhá venku. Dle různého umístění a kombinace každý má svůj název (viz. Obrázek). Obvykle na tento typ piercingu se používají speciální šperky splochou zadní časti a kuličkou nahoře – labrety. Za 3 týdny po propíchu se labrety zkracují. Na některé piercingy jsou vhodné i kroužky, ale vzhledem ktomu, že se hýbají víc, doporučujeme je dávat do piercingu po zahojení
  2. vertikální labret, jestrum (viz. obrázek), sem se obvykle dává banánek, který za 3 týdny se také zkracuje
  3. jazyku, smiley (uzdičky nahoře), uzdičky pod jazykem, uzdičky dolu, uvula – extrémní piercing čípku, může být vykonán jenom velmi zkušeným piercerem. Piercingy uzdiček se hojí rychlé a obyčejně bezproblémově, výměna není třeba. Piercing jazyku naopak se musí vyměňovat za týden po propíchu, protože nejdřív se do něj dává dlouhá činka kvůli otoku vprvní dny po propíchu a potom se vyměňuje za kratší. Výměna vtomto případě je nutná, protože moc dlouhá tyčka může způsobit problémy zubů a dásní. Do jazyku se dá udělat také několik piercingů

Orální piercingy vyžadují zvláštní péči. Potřebujete dodržovat ústní hygienu, minimálně 2-krát denně čistit zuby, vyplachovat si ústa vyplachováním bez alkoholu (doporučujeme sChlohexidinom) po každém jídle a po kouření. Zdržet si horkého, pálivého, kyselého, tvrdého jídla. Během hojení nepít ze společné láhví, nelíbat se, a neprovozovat orální sex. Piercingy, které jsou částečně venku, částečně uvnitř by měly se ošetřovat zobou stran: vyplachováním zevnitř a solným roztokem zvenku.

PIERCING OBOČÍ:

  1. Vertikální piercing obočí, tento piercing nemá přesné umístění, to se dělá podle přání klienta, ale většinou se umísťuje, bliž ke konci obočí, ne úplně kolmé, ale smenším sklonem, který se přizpůsobuje formě obočí. Na začátek se obvykle dává delší banánek, který pak se vyměňuje za cca 3 týdny.
  2. Horizontální piercing obočí patří kpovrchovým piercingem, umísťuje se podél obočí, je náchylný kmigraci (viz. Problémy spiercingem)
  3. Anti – obočí – umisťuje se pod okem je zrcadlovým odrazem horizontálního piercingu obočí, také spadá do skupiny povrchových piercingů, pro které se používají speciální šperky, které vypadají takhle (viz. Obrázek)

Piercing náchylný k migraci, vyžaduje maximální opatrnost, hlavně předcházet zatrhnutí o oblečení nebo polštář během spánku

Piecing tváře – mílý piercing, oblíbený zejména mezi slečnami, ale je docela nebezpečný tím, že se může propíchnout slinná žláza, a pak zpiercingu mohou téct sliny, což není ani etické, ani hygienické. Tak že nechat si píchnout tváře musíte jen u zkušeného piercera.

PIERCING DO NOSU

Nostril – jeden z nejstarších piercingu do obličeje, propích nosní otvory, jako šperk se tam může dát nostrilek skamínkem nebo kroužek. Výměna není nutná, ale nejdřív za měsíc.

Septum – propich nosní přepážky, šperk pro začátek může byt podkova, kroužek nebo banánek.

Další druhy piercingu nosu si můžete prohlédnout na obrázku, bridge, bindi, vysoký nostril, nasallang piercing, rhino piercing.

Piercingy nosu jako nostril, high nostril, nasallang, septum, které jsou částečně uvnitř nosu by se měly opatrně čistit i zevnitř a navíc sčerstvým piecingem bys měl hodně pečovat o své zdraví aby nedošlo krýmě, což bude pro tebe velmi nepohodlné a rýma bude také zdrojem špíny a infekce pro piercing.


0
Populární články
Objednat se teď